Hypnotherapie

Je ervaart angst of stressklachten maar kunt er niet de vinger op leggen waardoor dit is ontstaan of hoe je dit kunt oplossen. Je zit niet lekker in je vel, je slaapt onrustig en/of piekert veel. Ervaar jij lichamelijke klachten die niet door een arts te verklaren zijn? Of heb je het prikkelbare darm syndroom of een allergie en heb je het idee/gevoel dat niets helpt? Hypnose kan bij deze klachten helpend zijn. Hypnose helpt ons ontdekken waar de oorzaak van de klachten liggen om vervolgens veranderingen aan te brengen.

Wat is hypnose? 

Hypnose is een natuurlijke staat van je geest waarin je open staat voor veranderingen en nieuwe inzichten. Omdat het zo natuurlijk is kent iedereen in zijn dagelijks leven spontane momenten van hypnose. Voorbeelden van momenten van hypnose zijn: dagdromen, opgaan in een boek of in een mooie film, of geconcentreerd bezig zijn met iets waarbij je de tijd lijkt te vergeten.

Hypnose ervaar je dagelijks, maar wat gebeurt er nu eigenlijk wanneer je in hypnose gaat? Om het eenvoudig uit te leggen: in hypnose maak je een verschuiving van je normale bewustzijn naar je onderbewustzijn. Hierbij stelt jouw geest zich meer open om nieuwe ideeën, instructies en suggesties te aanvaarden.

Je hebt een normaal bewustzijn en een onderbewustzijn. Het grootste gedeelte van de dag verblijf je in je normale bewustzijn. Dit is het deel van je geest dat analytisch kan denken, waar je wilskracht ligt en waar je mee rationaliseert. Het normale bewustzijn helpt je om gedurende de dag keuzes te maken. 

Daarnaast heb je het onderbewustzijn; in dit deel van je geest ligt opgeslagen wie je echt bent en wat je voelt. Hier liggen je emoties en gewoontes opgeslagen. Als je iets vaker doet op dezelfde manier dan wordt het een gewoonte; hier hoef je niet meer over na te denken. Denk bijvoorbeeld aan fietsen of het wassen van je haren. Maar ook gedachten die we vaker denken kunnen gewoonten worden, dit noem je overtuigingen. Overtuigingen kunnen heel sterk zijn. Zo sterk dat je vanuit je normale bewustzijn niet eens meer opmerkt dat je ze denkt.

Hier kan hypnose helpend zijn. Door in hypnose te gaan, kun je voor blijvende veranderingen zorgen in je onderbewustzijn. Je gaat in je onderbewustzijn op zoek naar de oorzaak van je klacht. Zodra je deze vindt kun je negatieve overtuigingen omzetten in positieve overtuigingen. Dit zorgt ervoor dat je je anders gaat voelen en anders over jezelf gaat denken waardoor je ook anders gaat handelen. 

Je kunt gedragsveranderingen bereiken met hypnose omdat gedrag is vastgelegd in jouw onderbewustzijn. Hypnose is een erg effectief middel waar je snel resultaat van merkt. 

Wat levert hypnotherapie jou op? 

 • rust en kalmte
 • allergievrij leven
 • meer zelfvertrouwen
 • ontspanning
 • minder angst of angstvrij leven
 • scherpe focus
 • meer energie 
 • verminderde stressklachten 
 • verbeterde slaap
 • vrij van beperkende overtuigingen
 • en meer

Wil jij afrekenen met je klacht?

Met hypnose pakken we deze bij de oorzaak aan. Plan zelf vrijblijvend een afspraak voor een telefonische kennismaking.

Hoe werkt hypnose? 

Ondanks dat hypnose de laatste jaren steeds meer zijn intrede maakt, zijn er nog steeds misvattingen over hypnose. Dit komt vooral door wat mensen hebben gezien in films en in shows. Hiermee kan het beeld ontstaan alsof hypnose manipulatie is, of dat iemand de controle kwijtraakt. Het kan zelfs het idee geven dat hypnose ervoor zorgt dat iemand al zijn geheimen vertelt.

Niets daarvan is waar. Wanneer je kiest voor hypnose kies je er juist voor om weer controle en verantwoordelijkheid te nemen over jouw leven. Niet ik maar jij bepaalt uiteindelijk het succes van onze sessie. 

In hypnose geef je jouw onderbewustzijn nieuwe instructies, ideeën en suggesties en is het mogelijk om de oorzaak van je hulpvraag aan te pakken. Jij hebt altijd de keuze om die nieuwe instructies, ideeën en suggesties te volgen. Ik begeleid je naar de oorzaak van het probleem, maar om daar te komen is de samenwerking tussen ons heel belangrijk.

Om deze reden vindt er tijdens onze eerste sessie een voorgesprek plaats waarin ik je over hypnose vertel. Ook bespreken we wat er van jou wordt verwacht tijdens een sessie. Daarnaast nemen we onder andere alle misvattingen over hypnose door. 

Wanneer kan hypnose toegepast worden? 

 • Je hebt onverklaarbare hoofdpijnklachten/migraine
 • Je bent ergens allergisch voor
 • Je hebt onverklaarbare (darm)klachten
 • Je ervaart angst/stress/spanning
 • Je wilt meer ontspanning in je leven
 • Je piekert en/of je slaapt slecht
 • Je hebt last van luchtwegproblemen
 • Je hebt chronische pijnklachten
 • Je zit niet lekker in je vel 
 • Je hebt een burn-out of ervaart nog restklachten
 • Je kunt je lastig concentreren
 • Je wilt meer zelfvertrouwen
 • Je wilt af van dat knagende schuldgevoel 
 • Je hebt last van bepaalde gewoontes, emoties of lichamelijke reacties waar je vanaf wil

Staat je klacht er niet tussen, neem dan contact met mij op. Ik verwacht dat we ook met jouw hulpvraag aan de slag kunnen. 

Werkwijze

Telefonische kennismaking

De start van het traject begint altijd met een met een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek kijken we samen of jouw hulpvraag geschikt is om met een van de technieken te behandelen en of ik de juiste persoon ben om jou daarbij te helpen. 

Intake/eerste sessie

Na dit gesprek kunnen we samen besluiten om een intake te plannen. Mijn voornemen is om jou te helpen een blijvende effectieve verandering aan te brengen. Daarom plannen we deze sessie in om elkaar beter te leren kennen en om goed te begrijpen waar je in je dagelijks leven tegenaan loopt.

De intake bestaat uit een voorgesprek (waarin we o.a. jouw belemmeringen en doelen bespreken), uitleg over hypnose en een eerste kennismaking met hypnose. 

Ik leg tijdens dit gesprek uit wat nodig is om succesvol te zijn in onze samenwerking. We staan stil bij de menselijke geest, hoe deze werkt en wat hypnose inhoudt. Hypnotherapie is een samenwerking waarbij er een verschuiving plaatsvindt van jouw analytische denken (normale bewustzijn) naar je gevoelsmatige denken (onderbewustzijn). Dat betekent dat jij het analytisch denken aan mij overlaat en jij je concentreert op je onderbewustzijn. 

Plannen vervolg

Daarna ga ik je begeleiden in een ontspanningshypnose zodat je gewend raakt aan de staat van hypnose en aan onze samenwerking. Ik leer je dan ook een zelfhypnose aan. Deze techniek zorgt ervoor dat jij in je dagelijks leven stress af kan voeren. 

Na onze sessie bespreken we onze ervaringen en mag je besluiten of deze manier van behandelen goed voelt voor jou en of je een vervolg op de sessie wil inplannen. 

Investering

Wat er nodig is aan sessies is geheel afhankelijk van de vraag en jouw doel. Problematiek die al wat langer speelt of die wat complexer is kan ervoor zorgen dat er wat meer sessies nodig zijn. Ook zaken zoals betrokkenheid en motivatie zijn hierin van belang. Ik gebruik technieken waarbij er in het algemeen binnen korte tijd een positieve verandering plaatsvindt. Gemiddeld genomen mag je rekening houden met twee tot vier sessies. Dit is een schatting van het aantal sessies en uiteraard kijken we na elke sessie wat er voor jou (nog) nodig is. 

Eerste sessie: 200 euro 

De eerste sessie (intake) duurt 1,5 tot 2 uur 

Vervolgsessie: 200 euro 

Een vervolg sessie duurt 1,5 tot 2 uur 

Een telefonische kennismaking is uiteraard vrijblijvend en kosteloos.
De genoemde tarieven zijn exclusief BTW voor bedrijven.

*De sessies worden niet vergoed door een zorgverzekering