Havening Techniques ®

Heb je last van angst, paniek of stressklachten of heb je iets meegemaakt waar je last van houdt. Loop je rond met klachten en kom je niet verder door er alleen maar over te praten? Havening werkt op een effectieve, zachte en makkelijke manier naar een positief resultaat met blijvende veranderingen.

Wat is Havening? 

Het woord ‘Havening’ komt van het Engelse woord thuishaven. Havening is voor Nederland een relatief nieuwe psycho-sensorische techniek die vanuit neurowetenschappen is ontwikkeld. Hiermee kan makkelijk, snel en effectief een groot deel aan stress gerelateerde klachten worden opgelost. Daarnaast kan deze methode gebruikt worden voor het stimuleren van persoonlijke groei en het opbouwen van veerkracht. Het is een techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van aanrakingen bij de armen, de handpalmen en het gezicht, en psychologische afleiding. Een sessie met Havening eindigt altijd ontspannend en kalmerend en kan onmiddellijk positieve helende resultaten geven.

Bij het ontstaan van trauma spelen vier onderdelen een belangrijke rol. Allereerst heeft er een gebeurtenis plaatsgevonden. Dit kan iets zijn dat je zelf hebt ervaren, maar het kan ook bij het zien dat het iemand anders overkomt, of bij het horen over iets dat een ander is overkomen. Ten tweede moet de gebeurtenis een betekenis voor jou hebben en een emotionele reactie oproepen. Een derde onderdeel is de conditie van je brein, mogelijk is je brein meer vatbaar. Bijvoorbeeld wanneer je in een stressvolle periode zit, of je achtergrond is kwetsbaar. Het laatste onderdeel is dat de gebeurtenis een element heeft waarbij je het gevoel had dat je niet weg kon – fysiek of mentaal. Als jouw brein vervolgens wordt getriggerd op een soortgelijke manier kan dat dezelfde nare gevoelens oproepen. Je reageert op eenzelfde manier, zoals de eerste keer dat je het trauma of de ervaring opdeed.

Lees hieronder een artikel wat ik hierover heb gepubliceerd.

Wat levert Havening jou op? 

 • rust en kalmte
 • meer zelfvertrouwen
 • ontspanning
 • minder angst of angstvrij leven
 • energie 
 • verminderde stressklachten 
 • verbeterde slaap
 • vrij van beperkende overtuigingen
 • pijnvermindering of pijnvrij
 • meer veerkracht en emotionele stabiliteit
 • gevoel van veiligheid in jezelf
 • en meer

Wil jij een blijvende positieve verandering?

Plan zelf vrijblijvend een afspraak voor een telefonische kennismaking.

Hoe werkt Havening? 

Tijdens een Havening sessie activeren we kort de traumatische gebeurtenis of emotionele herinnering. Dit doen we door de gebeurtenis kort terug te halen in je gedachten. Door hieraan terug te denken, wordt het deel van je brein geactiveerd waar dit trauma ligt opgeslagen. Dan wordt de Havening-aanraking toegepast. Dit zijn aanrakingen op bovenarmen, handen en gezicht – dit kan door jou zelf of door de behandelaar worden toegepast – deze aanrakingen zorgen ervoor dat er tegelijk delta-golven in het brein worden opgewekt. Door deze delta-golven komen er stoffen vrij die de negatieve emotionele lading loskoppelen van de traumatische herinnering. Deze delta-golven hebben het positieve bijeffect dat ze de gelukhormonen in het brein verhogen, zoals serotonine, gaba en oxytocine.

Tegelijkertijd werken we met aangename psychologische afleidingen zodat de nare herinnering uit het werkgeheugen verdwijnt. De emotie zal na een sessie losgekoppeld zijn van de traumatische ervaring of stressvolle herinnering, deze voelt neutraal. De rust keert terug, de lichamelijke klachten die in de loop der tijd zijn ontstaan kunnen verdwijnen. Angsten, spanningen, fobieën, en trauma’s die al jaren aanwezig zijn kunnen zo in relatief korte tijd verdwijnen.

Een Havening sessie eindigt altijd ontspannend en kalmerend en kan onmiddellijk positieve helende resultaten geven. We geven de zenuwcellen in je brein de mogelijkheid om nieuwe, positieve verbindingen aan te maken, waardoor je veerkrachtiger wordt. Het mooie aan deze techniek is dat je dit ook zelf in allerlei situaties kan toepassen. Wanneer je niet precies weet waar een klacht of probleem is begonnen, of als er geen duidelijke herinnering is, dan kunnen we werken met de symptomen of klachten die je ervaart. 

Wanneer kan Havening toegepast worden? 

 • Je hebt last van pijnlijke herinneringen
 • Je hebt last van fobieën
 • Je ervaart angst/stress/spanning/paniek
 • Je wilt meer ontspanning in je leven
 • Je piekert en/of je slaapt slecht
 • Je hebt een burn-out of ervaart nog restklachten
 • Je ervaart pathologische emoties
 • Je wilt meer zelfvertrouwen
 • Je ervaart psychosomatische klachten
 • Je hebt last van bepaalde gewoontes, emoties of lichamelijke reacties waar je vanaf wil

Staat je klacht er niet tussen, neem dan contact met mij op. Ik verwacht dat we ook met jouw hulpvraag aan de slag kunnen. 

Werkwijze

Telefonische kennismaking

De start van het traject begint altijd met een met een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek kijken we samen of jouw hulpvraag geschikt is om met een van de technieken te behandelen en of ik de juiste persoon ben om jou daarbij te helpen. 

Intake/eerste sessie

Na dit gesprek kunnen we samen besluiten om een intake te plannen. Mijn voornemen is om jou te helpen een blijvende effectieve verandering aan te brengen. De intake bestaat uit een voorgesprek (waarin we o.a. jouw belemmeringen en doelen bespreken), uitleg over Havening en een eerste sessie. Ik leg tijdens dit gesprek uit wat nodig is om succesvol te zijn in onze samenwerking.

In deze sessie leer ik je ook om Havening zelf toe te passen. Deze techniek zorgt ervoor dat jij in je dagelijks leven stress af kan voeren en veerkracht kan opbouwen. Zodat jij na onze sessies zelf de techniek in handen hebt.

Investering

Wat er nodig is aan sessies is geheel afhankelijk van de vraag en jouw doel. Problematiek die al wat langer speelt of die wat complexer is kan ervoor zorgen dat er wat meer sessies nodig zijn. Ook zaken zoals betrokkenheid en motivatie zijn hierin van belang. Ik gebruik technieken waarbij er in het algemeen binnen korte tijd een positieve verandering plaatsvindt. Gemiddeld genomen mag je rekening houden met twee tot vier sessies. Dit is een schatting van het aantal sessies en uiteraard kijken we na elke sessie wat er voor jou (nog) nodig is. 

Sessie: 150 euro 

Een sessie duurt 1 tot 1,5 uur 

Traject van 3 sessies: 400 euro 

Het intakegesprek inclusief sessie en twee vervolgsessies van 1 uur (binnen 6 weken)

Traject van 5 sessies: 650 euro 

Het intakegesprek inclusief sessie en vier vervolgsessies van 1 uur (binnen 9 weken)

Een Havening sessie kan ook online plaatsvinden, daarom bied ik deze ook aan via Microsoft Teams.

Een telefonische kennismaking is uiteraard vrijblijvend en kosteloos.
De genoemde tarieven zijn exclusief BTW voor bedrijven.

*De sessies worden niet vergoed door een zorgverzekering